Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Arbeidsmarkt- en doelgroeponderzoek

Arbeidsmarkt- en doelgroeponderzoek

Heeft uw organisatie een openstaande vacature die lastig in te vullen is en zou u graag concrete handvatten willen hoe u deze vacature succesvol kunt invullen? Dan biedt ons arbeidsmarkt- en doelgroeponderzoek wellicht uitkomst!

Voor een zo effectief mogelijk werving & selectieproces is het namelijk van belang om de arbeidsmarkt en doelgroep vooraf goed in kaart te brengen. Daarom starten wij elke procedure met een arbeidsmarkt- en doelgroeponderzoek. Hiervoor hebben wij toegang tot de actuele data van het landelijke Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO).

In juni bieden wij dit onderzoek kosteloos en vrijblijvend aan voor één van uw vacatures. Zodat u zelf kunt ervaren welke waardevolle inzichten dit onderzoek biedt en waarom het in onze ogen een essentieel onderdeel is van het werving- en selectieproces. Het onderzoek geeft u inzicht in:

  • de wervingshaalbaarheid: Hoeveel procent van uw doelgroep is actief en/of latent op zoek? Wat is de omvang van uw doelgroep? Hoe schaars is uw doelgroep en hoe vaak wordt men benaderd?
  • de doelgroep: Waar en hoe kunt u uw actieve en latente doelgroep bereiken? Via welke mediakanalen zijn ze te bereiken? Welke (pull)factoren brengen hen in beweging? Welke arbeidsvoorwaarden vinden zij belangrijk? Wat is hun reisbereidheid? Wat zijn hun hobby’s en interesses?
  • de arbeidsmarkt: Wat is het gemiddeld geboden salaris? Wie zijn uw concurrenten? Hoe lang staan vacatures gemiddeld open?

Hierbij wordt specifiek gekeken naar de branche, functie en het werkgebied. Met behulp van dit onderzoek zijn wij in staat u te adviseren over de optimale wervingsstrategie voor het invullen van uw vacature.

U kunt zelf bepalen voor welke vacature u het onderzoek inzet. De enige voorwaarde is dat het een vacature op directie-, management- of senior-professional-niveau (hbo/wo) betreft. Dit kan een openstaande vacature zijn of een functie waarvoor de werving binnenkort start.

 

Sneakpreviews
In onderstaande video’s delen onze collega’s welke inzichten het arbeidsmarkt- en doelgroeponderzoek biedt.

Sneakpreview deel 1
David zoomt in op de factoren die meewegen in iemands keuze voor een werkgever en hoe je daar als werkgever op in kunt spelen.

Sneakpreview deel 2
Lydia laat in onderstaande video zien welke informatie het onderzoek geeft over de doelgroep en de wervingshaalbaarheid van een vacature.

Sneakpreview deel 3
In onderstaande video gaat Thedo in op het bereiken van je doelgroep om zo de juiste mediamix te kunnen bepalen.

Sneakpreview deel 4
David zoomt in onderstaande video in op de informatie die het onderzoek geeft over de arbeidsmarkt.

Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Jacqueline Hendriks
jhendriks@ranger.nl
06-51387631