Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Development > Om anderen te coachen moet je eerst jezelf coachen

Om anderen te coachen moet je eerst jezelf coachen

Theo Oomen is al ruim 16 jaar Consultant Bedrijfspsychologie bij de Ranger Groep. Een coach met al veel ervaring! Wanneer hij vertelt over het dieptecoachingstraject dat hij het afgelopen driekwart jaar heeft gevolgd, kan je zien dat het hem heeft geïnspireerd.

Over het traject
Het gaat om een langdurig traject voor ervaren coaches dat bestaat uit vier modules. Namelijk, voice dialogue, transactionele analyse, gestalt en systemisch werken. Iedere module bestaat uit een training, intervisie en supervisie. Dit gebeurt in kleine groepen, zo is er zowel individuele aandacht als aandacht voor elkaar.

De rode draad
Iedere coach stelt zijn eigen ontwikkelingsdoelen op, deze komen als een rode draad terug in iedere module. “Mijn doel was om beter om te leren gaan met mijn rationele en emotionele kant. Dit kwam duidelijk naar voren tijdens de voice dialogue door de manier waarop ik met rationele en emotionele subpersonen omging. Zo heb ik beiden subpersonen beter leren kennen en daardoor kan ik er nu beter mee omgaan.” aldus Theo.

Meteen in de praktijk
Tijdens het traject onderga je zelf ook alle coachingstechnieken. Omdat je weet hoe het is kan je het ook beter toepassen bij het coachen. “Bijvoorbeeld Gestalt, dat met name over non-verbale communicatie gaat. Daar heb ik nu een diepgang in kunnen creëren die eerst ontbrak. Maar ook het systemisch werken kwam gelijk al van pas, daar positioneer je mensen op hiërarchie en structuur, terwijl je hierbij je emoties en gevoelens voelt en benoemt. Ook dat was meteen toepasbaar, zo kon ik iemand helpen inzien waar het probleem in de beslissingsstructuur lag.”

Vernieuwde kennis
Zelf heeft Theo er ook veel van opgestoken. “Waar ik soms eerst (te lang) afwachtte om een reflectie of opmerking te geven tijdens het coachen, durf ik meer op mijn gevoel te vertrouwen. Dat was ook mijn ontwikkelingsdoel. Ik vond het een fantastisch programma waarin ik veel heb kunnen leren, en daardoor anderen beter kan helpen. Of terwijl: om anderen te kunnen coachen moet je eerst jezelf coachen!”

Wilt u meer weten onze coachingstrajecten? Neem dan contact met ons op!
Wij coachen individuen en teams volgens een succesvol concept. Onze coachingstrajecten zijn maatwerk en gericht op het realiseren van concrete doelen.

Wilt u meer weten onze coachingstrajecten? Neem dan contact met ons op!
Wij coachen individuen en teams volgens een succesvol concept. Onze coachingstrajecten zijn maatwerk en gericht op het realiseren van concrete doelen.