Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Development > Omgaan met stress in de praktijk

Omgaan met stress in de praktijk

Dick Pelskamp werkt al 22 jaar bij Kinkelder in Zevenaar. Ondertussen heeft hij, als HR Manager, een volledig personeelssysteem opgebouwd en is hij momenteel bezig met de inrichting van een eigen academy binnen Kinkelder. Donderdagochtend nam hij deel aan onze ontbijtbijeenkomst over omgaan met stress.

Op donderdag 20 september vond de ontbijtbijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst had als thema ‘omgaan met stress’. Dit was een leerzame ochtend, vertelt Dick. “Ik vond het een interessant programma. Deze ochtend gaf structuur aan veel zaken die ik als HR Manager in de praktijk tegenkom. Je wordt getriggerd om na te denken over hoe je bepaalde zaken toe kunt passen binnen de eigen organisatie. Met name interessant was het in beeld krijgen van signalen waarmee je op het gebied van stress iets zou kunnen doen.”

In de vorm van een kleinschalige, interactieve bijeenkomst werden praktische oefeningen uitgelegd. “De kleine groep is echt een voordeel omdat je je moet openstellen voor elkaar. Je zit er op basis van vertrouwen, en dat stukje vertrouwen is noodzakelijk voor deze sessie. Iedereen was enthousiast waardoor het openstellen gemakkelijk ging. Juist hierdoor kwamen er zinvolle praktijkvoorbeelden van anderen aan bod. Dit was erg leerzaam.”, aldus Dick.

Dick zou deze ontbijtbijeenkomst zeker aanbevelen aan anderen. “Je kunt altijd wat leren. Stress komt in toenemende mate aan de orde in bedrijven. Het is van belang dat je instrumenten bezit om hiermee om te kunnen gaan. Verder was de fijne sfeer en het ontbijt natuurlijk een leuke bijkomstigheid!”.

Op donderdag 1 november organiseren we de volgende ontbijtbijeenkomst met als thema ‘omgaan met stress’. Hier vind je meer informatie over de bijeenkomst. De bijeenkomst wordt verzorgd door Antoinette Wolters, Manager Business Development en Theo Oomen, Bedrijfspsycholoog.

Interesse om deel te nemen aan de ontbijtbijeenkomst? Neem dan contact met ons op!

Interesse om deel te nemen aan de ontbijtbijeenkomst? Neem dan contact met ons op!

Antoinette Wolters
awolters@ranger.nl
06-53372351