Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Development > Sabine Hendriks over het online assessment

Sabine Hendriks over het online assessment

Om onze relaties ook tijdens de coronacrisis te kunnen blijven ondersteunen op het vlak van ontwikkeling, zijn wij overgeschakeld naar 100% online dienstverlening. Dit betekent dat alle assessments, coaching sessies en trainingen online plaatsvinden in een beveiligde, online omgeving.

Het online assessment is een volwaardig alternatief voor het fysieke assessment met dezelfde hoge kwaliteit die relaties van ons zijn gewend. Zo worden de testen gemaakt in een beveiligde assessmentportal en vinden de simulaties en rollenspellen, evenals de gesprekken tussen deelnemer en assessmentpsycholoog, live plaats via een veilige, online omgeving. Bovendien is er gedurende het assessment voortdurend online ondersteuning beschikbaar.

Als Office Manager zorgt collega Sabine Hendriks ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is rondom de assessments. In dit interview geeft zij een interessant kijkje achter de schermen van een online assessment en vertelt zij meer over de belangrijke rol die zij hierin speelt.

Wat is jouw rol met betrekking tot het assessment?
“Ik begeleid eigenlijk alles om het assessment heen. Ik ontvang de deelnemer en leg uit hoe de dag eruit gaat zien. Ook zet ik de testen klaar, haal ik de resultaten op en zorg ik ervoor dat alles bij elkaar komt te staan zodat de assessmentpsycholoog ermee aan de slag kan. Alles moet op het juiste moment bij de juiste persoon zijn. Nu het assessment volledig online plaatsvindt, doe ik dat dus allemaal digitaal via mail, telefoon en videobellen.”

Hoe begeleid jij de deelnemers vanuit huis?
“Ik vind het belangrijk dat de communicatielijnen kort zijn. Daarom begin ik de dag van het assessment met het aanmaken van een WhatsApp-groep met de deelnemer, de assessmentpsycholoog en ikzelf. Op die manier kan de deelnemer meteen bij mij terecht als er problemen zijn of als iets niet lukt. Vervolgens ga ik videobellen met de deelnemer en zorg ik voor een korte introductie, eigenlijk een soort online ontvangst. Het is belangrijk dat de deelnemer op het gemak wordt gesteld. Het valt me op dat mensen erg open zijn, deels doordat ze in hun eigen vertrouwde omgeving zitten. En doordat ik nu zoveel een-op-een contact heb met de deelnemers, wordt het voor mij ook een stuk persoonlijker.

Er is ook een draaiboek voor de assessmentpsycholoog en mijzelf. Daarin is alles stap voor stap vastgelegd, zoals: wie contact opneemt met wie gedurende de dag en wanneer. Het is belangrijk om zulke richtlijnen te hebben, want dat zorgt ervoor dat alles vloeiend verloopt en dat geeft ook een stukje rust.”

Wat was belangrijk bij de voorbereidingen om het assessment volledig online te doen?
“Het belangrijkste was dat het online assessment een volwaardig alternatief zou zijn voor het fysieke assessment bij ons op kantoor. Dat alles vloeiend in elkaar overloopt. Op kantoor loopt het ook wel eens anders en dat is online ook zo, dus het was wel even puzzelen hoe we dat het beste konden ondervangen. We hebben alles uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. We hebben diverse opties en scenario’s besproken en kwamen al snel tot een goed werkende oplossing. Heel fijn, want zo konden alle geplande assessments gewoon doorgang vinden, zonder dat onze relaties vertraging opliepen.”

Wat zijn de eerste reacties van deelnemers en opdrachtgevers?
“Zowel de deelnemers als opdrachtgevers zijn over het algemeen heel positief. Ze prijzen vooral de communicatie en de organisatie van het online assessment. We krijgen terug dat het bijzonder is dat in deze tijden het assessment volledig online kan worden gedaan en dat alles daarbij zo flexibel en tegelijkertijd strak georganiseerd was. Ook het videobellen bevalt goed.”

Hoe ervaar jij het om de deelnemers vanuit huis te begeleiden?
“Je moet er goed de rust en tijd voor nemen, en ervoor zorgen dat je zelf in een rustige omgeving zit. De omstandigheden die gelden voor de deelnemers gelden dus eigenlijk ook voor mij. Het is wel wat intensiever, want je houdt continu je telefoon en mail in de gaten, omdat de deelnemer contact kan opnemen. In het begin vond ik het ook best even spannend of alles naar wens zou verlopen. Gelukkig is dat het geval en zijn de reacties positief. Die verantwoordelijkheid om alles goed te laten verlopen kost energie. Ik wil dat de assessments gewoon door blijven gaan en dat wil ik zo goed mogelijk doen. Ook om te laten zien dat het gewoon door kan gaan en dat we een goed product hebben, waar we voor 100% achter staan.”

Waar ben je trots op?
“Ik vind het bijzonder dat we alles meteen hebben opgepakt en de vertaling naar een compleet online assessment hebben weten te maken. Daardoor hebben we geen assessments af hoeven zeggen. We hebben echt binnen een paar dagen alles op poten weten te zetten en dat ging ontzettend goed. Alle collega’s hebben snel geschakeld en iedereen heeft de schouders eronder gezet. Daar mogen we echt wel trots op zijn!”