Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Events > Ontbijtbijeenkomst ‘Vitaal Leiderschap: In gesprek over kanker’

Ontbijtbijeenkomst ‘Vitaal Leiderschap: In gesprek over kanker’

Op donderdag 26 september 2019 organiseren wij een ontbijtbijeenkomst waarin het thema ‘Vitaal Leiderschap: In gesprek over kanker’ centraal staat.

Over de bijeenkomst

Vandaag de dag is het niet de vraag of je als werkgever te maken krijgt met levensbedreigende ziektes als kanker, maar wanneer. Cijfers laten een duidelijke toename zien van het aantal medewerkers dat persoonlijk of in hun directe omgeving met kanker te maken krijgt. Redenen hiervoor zijn o.a. de verhoging van de pensioenleeftijd, maar ook nieuwe en steeds betere behandelingen.

Maar hoe ga je hier als werkgever en leidinggevende mee om? Hoe zorg je voor passende ondersteuning? Veel mensen vinden het lastig om hierover in gesprek te gaan met betrokkenen en weten niet goed hoe ze dit onderwerp uit de taboesfeer kunnen halen.

Tijdens de ontbijtbijeenkomst op donderdag 26 september gaan we hier nader op in en bieden we een ander perspectief op werk en kanker. We reiken je concrete handvatten aan om op een goede manier in gesprek te gaan met medewerkers die geraakt worden door kanker. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Waarom is het zo belangrijk om als leidinggevende en medewerker met elkaar in gesprek te gaan én te blijven na de diagnose kanker?
  • Wat is de winst van een goed gesprek en hoe pak je dat aan?
  • Hoe zorg je voor passende ondersteuning en een optimale werksituatie?

De bijeenkomst wordt verzorgd door Kathi Künnen. Kathi is als assessmentpsycholoog en trainer verbonden aan de Ranger Groep en ervaringsdeskundige als het erom gaat dat haar eigen inzetbaarheid geen vanzelfsprekendheid is. Ze studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het onderwerp duurzame inzetbaarheid, en meer specifiek de thema’s kanker, werk en zingeving vormen een rode draad in haar werkzaamheden als HR professional, adviseur en onderzoeker. In 2016 kreeg Kathi voor de tweede keer de diagnose kanker, wat haar inzetbaarheid opnieuw gedefinieerd heeft. Deze ervaringen en haar achtergrond als adviseur en onderzoeker combineert zij nu in nieuwe vormen van organisatieadvies.

Kathi Künnen vertelde aan NOS haar verhaal. Ze heeft een ongeneeslijke variant van darmkanker. Haar tijdelijke contract bij haar eerste baan werd destijds niet verlengd. Dit heeft haar geïnspireerd om haar kennis en ervaring te delen met leidinggevenden om hen beter te laten omgaan met kanker op de werkvloer.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 26 september 2019, van 8.00 tot 11.00 uur incl. ontbijt
Waar:  Sint Annastraat 278, Nijmegen

Benieuwd naar de thema’s van onze andere ontbijtbijeenkomsten? Bekijk hier de kalender voor 2019

Neem contact op voor meer informatie of om u aan te melden.

Neem contact op voor meer informatie of om u aan te melden.

Antoinette Wolters
awolters@ranger.nl
06-53372351