Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Executive search > Bijdragen aan een organisatie én iemands carrière

Bijdragen aan een organisatie én iemands carrière

Lydia Geelen werkt ondertussen een half jaar bij Ranger Human Capital als Senior Consultant. Ze is een enthousiaste doorzetter, avontuurlijk ingesteld en een tikkeltje eigenwijs. In deze blog vertelt ze over zichzelf, Ranger en wat haar baan precies inhoudt.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik heb een hele lieve vriend, een fantastische zoon van 15 jaar oud en ik sport graag. In mijn vrijetijd doe ik aan wielrennen en schaatsen. Zo heb ik vorig jaar aan de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee meegedaan. Dat was echt een uitdaging, maar wel heel gaaf om mee te maken. Ik heb Food & Business gestudeerd, maar na mijn studie kreeg ik een baan aangeboden bij een ICT detacheerder. Zo ben ik in de HR terecht gekomen. Vanaf het begin wilde ik al een commerciële functie, omdat ik graag met mensen werk. Zo heb ik mij verder ontwikkeld in de werving & selectiebranche.”

Wat voor ervaring heb je opgedaan voor Ranger?
“Ik heb een lange tijd gewerkt bij Brunel ICT als vestigingsmanager, waar ik verantwoordelijk was voor de regio Zuid-Nederland. Ik hield mij voornamelijk bezig met het binnenhalen van opdrachten voor gedetacheerden, het begeleiden van medewerkers maar ook het organisatorische gedeelte dat bij een eigen vestiging komt kijken. Dat was niet alleen een hele leuke tijd, maar ook een goede leerschool. Daarnaast heb ik een aantal jaren gewerkt als teamleider binnen een woningcorporatie. Hier lag de focus op het doorvoeren van organisatorische- en gedragsveranderingen binnen het gehele team. Dit werk heb ik tien jaar voor verschillende organisaties gedaan vanuit Flexian Organisatieadvies, waar ik partner was. Hierbij heb ik ook internationale ervaring opgedaan in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Mijn focus in deze periode lag voornamelijk in werving en selectie voor zowel commerciële als hele technische functies. Verder coachte ik binnen uiteenlopende organisaties en gaf ik sollicitatietrainingen.”

Waarom heb je voor Ranger gekozen?
“Antoinette Wolters (Groepsmanager Ranger, red.) kende ik al langer toen ze mij belde over een consultant vacature bij Ranger. Omdat ik al bekend was met Ranger, hun persoonlijke werkwijze en aandacht voor kwaliteit sprak deze functie mij direct aan. Na een paar fijne gesprekken was de keuze dan ook snel gemaakt.”

Wat typeert jouw werkwijze?
“Dat ik altijd mijn opdrachten wil invullen, en als dat niet op de normale manier kan, pak ik het wat creatiever aan. Door vanuit competenties te denken kan ik veel waarde toevoegen in het gehele proces. Ik ga niet alleen uit van de opdracht, maar ook van de organisatie. Bijvoorbeeld waar het bedrijf zich bevindt op de s-curve, hoe de competenties van de kandidaat daarop aansluiten, de samenstelling van het team en wat dit betekent voor de opdracht. Ik merk dat mijn werkwijze de kandidaten in ieder geval goed bevalt. Soms belt iemand na jaren ineens op dat ze klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière, met de vraag of ik ze daarbij wil helpen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“We beginnen de dag vaak met een kop koffie, praten even bij en gaan vervolgens aan de slag. Als consultant pijl ik de behoeften van opdrachtgevers omtrent werving en selectie vraagstukken, waarbij ik voortdurend de arbeidsmarkt in mijn achterhoofd houd. Ik heb iedere dag veel contact met opdrachtgevers, ik beantwoord vragen van kandidaten en ik stel functieprofielen op. Daarnaast maak ik vacatureanalyses, ga ik op intakegesprekken bij opdrachtgevers en houd ik persoonlijke interviews met kandidaten. Dit alles om uiteindelijk een match te maken tussen de vacature en de kandidaat. Het werk is erg divers en geen enkele dag is hetzelfde! Soms geef ik ook ondersteuning bij assessments, in de vorm van een rollenspel bijvoorbeeld.”

Wat vind je interessant aan recruitment?
“Dat het werk vaak onvoorspelbaar is, je weet namelijk nooit hoe een proces zal verlopen. Het interessante is dat je over verschillende onderwerpen advies kan geven, niet alleen over de invulling van de functie, maar ook over het salaris en het contract. Je bent daardoor van toegevoegde waarde gedurende het gehele traject. HR vind ik een mooi vak omdat je bedrijven helpt om goede vakkundige werknemers aan zich te binden, en daarnaast kandidaten helpt bij het vinden van een nieuwe baan. Op deze manier draag je bij aan de groei van de organisatie én de ontwikkeling van iemands carrière.”

Hoe bevalt het werken bij Ranger?
“Het bevalt heel goed. We hebben leuke collega’s en er hangt een informele, persoonlijke en professionele sfeer. We zijn allemaal gedreven om de opdrachtgever te voorzien van de beste kandidaten, maar ook om breder advies te kunnen geven op HR-gebied. Verder spreekt de diversiteit van de mensen die hier werken mij aan, van studenten tot aan senior consultants.”

Wat ligt er in de toekomst voor Ranger?
“Dat we onze adviesrol verder zullen verbreden en verdiepen, met meer focus op onboarding, bijvoorbeeld met coaching van nieuwe werknemers of het implementeren van AI. Maar wat nooit weg zal gaan is de commitment, het willen presteren en resultaten behalen!”