Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential
Home > Alle artikelen en videos > Online assessments en coaching op afstand

Online assessments en coaching op afstand

Als Senior Consultant Bedrijfspsychologie en Executive Coach is Theo Oomen verantwoordelijk voor het analyseren, begeleiden en ontwikkelen van talenten binnen organisaties; van assessments tot en met coaching. In dit interview vertelt hij over online assessments en coaching op afstand.

Hoe ziet het online assessment eruit?

“We volgen dezelfde procedure als bij een gewoon assessment op kantoor, alleen verloopt al het contact nu telefonisch en via videocalls. De deelnemer krijgt via de mail en telefonisch de instructie voor de persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentesten en digitale gesprekssimulatie op de computer. Het rollenspel en het diepte-interview vinden plaats middels een videocall. Gedurende de dag wordt de deelnemer op afstand begeleid door de assessmentpsycholoog en de officemanager om het proces te blijven monitoren.”

Wat is je eerste indruk van de online assessments die je hebt begeleid?

“Ik vind het mooi om te zien hoe wij als team zo snel hebben weten te schakelen om dit mogelijk te maken. Sommige onderdelen waren al digitaal, maar met bijvoorbeeld het rollenspel was het even zoeken hoe we dat vorm moesten geven. We hebben eerst een paar keer geoefend, zodat iedereen wist hoe alles werkt. Daarnaast is er een draaiboek gemaakt waarin precies staat hoe alles werkt en wie wat moet doen en daar kunnen we altijd op terug vallen.

Wat mij opviel bij de eerste online assessments is dat je echt een goed beeld van iemand kunt krijgen, ondanks dat je de persoon niet in het echt ziet. Ook wat betreft het interview had ik het gevoel dat ik echt contact kon maken met de deelnemers. Het vervangt face-to-face contact natuurlijk niet helemaal, omdat bijvoorbeeld lichaamstaal en mimiek moeilijker te vangen zijn middels digitaal contact, maar het heeft ook voordelen. Zo ervaren deelnemers een online assessment als minder spannend, omdat zij de testen nu in een vertrouwde omgeving kunnen maken. De deelnemer voelt zich letterlijk en figuurlijk meer thuis en dat merk je tijdens het contact. Natuurlijk is het wel belangrijk om toch scherp en kritisch te blijven op de signalen die je ziet en hoort en dat je wil voorkomen dat je alleen een inhoudelijk gesprek voert. Dit vergt daarom meer van de assessmentpsycholoog.”

Hoe houd je het online contact persoonlijk?

“Door er bij mezelf te voor zorgen dat ik in de juiste flow blijf, probeer ik het persoonlijke contact zo goed mogelijk te maken. Er zijn allerlei afleidingen of storende factoren en door ervoor te zorgen dat ik daar goed mee om kan gaan, kan ik dat ook uitstralen naar de deelnemer toe. Bovendien vind ik het belangrijk om bewust te zijn van de omstandigheden waarin iemand nu zit en daar ook samen open over te spreken. Op die manier kunnen we rekening houden met elkaar en elkaar beter begrijpen.

De manier van communiceren is bij zowel de assessments als de coaching een stuk intensiever. Je krijgt te maken met andere informatie dan die je gewend bent en die verwerk je dus ook op een andere manier. Ook de afleidingen die er thuis zijn, maken het moeilijker om daar een weg in te vinden. Zeker in de beginsituatie moet je er rekening mee houden dat het meer energie kost. Op tijd een breekmoment inlassen is belangrijk. Op die manier kan je je even ontspannen en jezelf herpakken, zodat iedereen scherp blijft. Ook moet je afspraken maken over bijvoorbeeld hoe lang je in gesprek bent en hoe eventuele huisgenoten hier rekening mee moeten houden.”

Wat kan coaching bijdragen tijdens deze crisis?

“Mensen hechten er extra waarde aan om de coaching door te laten gaan in deze periode, dus de behoefte aan coaching blijft. Iedereen reageert anders op een crisis. De een is erg gericht op het omgaan met risico’s en bedreigingen en de ander ziet juist kansen en mogelijkheden. Het een is niet beter dan het andere, maar als coach is het belangrijk om daar op in te spelen en daar houd je dan ook rekening mee. Je kunt mensen helpen om juist die aspecten te tonen die nu onderbelicht blijven en ze laten realiseren dat je er ook met een andere blik naar kunt kijken.”

Wat neem je mee naar de volgende online assessments en coachingsgesprekken?

“Het is een lerend proces. We nemen bij de online assessments nu bijvoorbeeld vooraf contact op met deelnemers voor een kennismaking en het stellen van vragen, maar ook qua voorbereiding: waar kun je het beste je assessment rustig maken en wanneer je wel of niet gestoord worden door collega’s of familieleden? Wij proberen daar zoveel mogelijk bij te helpen en te sturen en dat vraagt ook flexibiliteit, zowel van de deelnemer als van ons. Gedurende de dag doen we nieuwe ervaringen op en zo leren we steeds bij.

Ik ben me ervan bewust dat we door deze manier van werken dingen leren die we ook in de toekomst kunnen gebruiken als de assessments weer gewoon plaatsvinden op kantoor. Zo vind ik het prettig dat ik nu voorafgaand aan het assessment een extra contactmoment heb met de deelnemer en krijgt elke deelnemer vooraf een attentie. Deze crisis brengt dus ook nieuwe ideeën en innovaties met zich mee.”