Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential

De verbinder tussen locaties

Jasper Vos (47) woont in De Bilt en is Directeur Operations bij Wienerberger. In zijn vrije tijd doet hij aan hockey en leest hij graag. In dit interview vertelt hij ons meer over Wienerberger en de beschikbare vacature voor Manager Kwaliteit QA/QC.

Jasper Vos | Directeur Operations bij Wienerberger

Wat doet Wienerberger precies?
“Wienerberger produceert keramische bouwmaterialen, waaronder bakstenen, dakpannen, keramische straatstenen, maar richt zich ook op kleine nichemarkten zoals glazuurstenen. We zijn dus een echt productiebedrijf. Ik ben als Directeur Operations verantwoordelijk voor de verschillende plants op onze 17 locaties in Nederland. Voor deze locaties zijn wij nu op zoek naar een Manager Kwaliteit QA/QC.

Hoe ziet de dag er voor een Manger Kwaliteit QA/QC uit?
“Als Manager Kwaliteit QA/QC ben je veel onderweg naar de verschillende fabrieken van Wienerberger. Dagelijks ben je bezig om samen met onze kwaliteitsmedewerkers op locatie het kwaliteitssysteem te ontwikkelen en verder uit te bouwen. Je bekijkt samen de kwaliteitsdata en stemt af wat de kwaliteitsontwikkelingen zijn. Vervolgens maak je de vertaalslag naar het eindproduct. Uiteindelijk is het de bedoeling om het proces zodanig te sturen dat er niet alleen verbeteringen worden doorgevoerd op het gebied van kwaliteit, maar ook in de bedrijfsvoering.”

Hoe ziet het team eruit waarin de Manager Kwaliteit QA/QC komt te werken?
“Je maakt deel uit van het Staf Team Operations dat bestaat uit een Manager Projecten & Techniek, een Manager HSE en de Directeur Operations. De sfeer in het team is heel informeel en laagdrempelig. De communicatielijnen zijn kort en we zijn erg praktisch ingesteld. Als Manager Kwaliteit QA/QC ben je veel in de fabrieken bezig om daar continu de kwaliteit te monitoren en je hebt daarom ook veel contact met de teams op locatie.”

Wat is de grootste uitdaging voor de Manager Kwaliteit?
“De grootste uitdaging is om de mensen op de locaties voor je te winnen, want samen met hen ga je het uiteindelijk doen. Je moet je daarvoor verdiepen in de lokale bedrijfsvoering en actief aansluiting zoeken bij de teams om het beleid samen met hen maken. Daarin vervul je een rol van kartrekker, waarbij je inhoudelijk afhankelijk bent van de input van je collega’s. Aan jou ook de taak om het beleid uniform af te stemmen op alle 17 locaties. Je treedt op als verbinder om proactief de groepen bij elkaar te brengen. Je organiseert gezamenlijk besprekingen en beweegt samen in de richting van een uniform systeem. Het is belangrijk dat je niet alleen goed kunt praten, maar ook goed kunt luisteren en sturen.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die deze functie overweegt?
“De functie biedt enorm veel ontwikkelkansen. Enerzijds vraagt het veel van jouw organisatorische en leidinggevende capaciteiten en anderzijds is het een mooie technische uitdaging waarbij je echt degene bent die de kwaliteitssystemen ontwikkelt. Je komt zeker niet in een gespreid bedje terecht, want we hebben nog een grote slag te slaan op het gebied van kwaliteit. De resultaten willen we gebruiken om onze bedrijfsprocessen te verbeteren. Er ligt dus een enorm ontwikkelpotentieel en dat in combinatie met het verder ontwikkelen van je leiderschapskwaliteiten maakt het tot een mooie en diverse job!”

Meer weten over de functie van Manager Kwaliteit QA/QC bij Wienerberger? Bekijk de vacature of neem gerust contact op.

Meer weten over de functie van Manager Kwaliteit QA/QC bij Wienerberger? Bekijk de vacature of neem gerust contact op.