Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential

De link tussen de productie en de klant

Richard Parren | Plantmanager bij Xella

Richard Parren (46) werkt als Plantmanager bij Xella. Ter versterking van zijn team zijn wij op zoek naar een Hoofd Transport & Logistiek. Richard vertelt ons meer over Xella en over de beschikbare vacature.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben 46 jaar en ik heb 2 dochters, in januari worden ze 13 en 16 jaar oud. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor. Ik vind het fantastisch om in de zomer in de Eiffel rond te rijden en mijn hoofd leeg te maken. Na het voltooien van de studies Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde ben ik bij een producent van wand- en vloertegels in Maastricht terecht gekomen. Daar heb ik 16 jaar gewerkt, de eerste 8 jaar als Productie Engineer en vervolgens 8 jaar als Plantmanager. Ondertussen werk ik sinds 1 december 2017 als Plantmanager bij Xella.”

Hoe vind je het om bij Xella te werken?
“Ik vind Xella een fantastisch bedrijf om voor te werken! Toen ik hier in destijds begon voelde ik me meteen welkom. Je krijgt hier veel ruimte om te ondernemen. Je wordt aangestuurd op hoofdtargets. Als jij samen met jouw team ervoor zorgt dat die hoofdtargets worden gerealiseerd dan kun jij, binnen de bestaande kaders, zelf ondernemen. Ook ben ik gewoon heel trots om voor dit bedrijf te werken. Als je onze producten op de bouwplaats ziet staan dan krijg je toch wel een goed gevoel van binnen! Daarnaast zitten we momenteel midden in een moderniseringsfase.”

Wat houdt die moderniseringsfase in?
“Momenteel zit Xella in een moderniseringsfase als het gaat om de processen op het gebied van veiligheid, productiviteit en kwaliteit.
We zijn bijvoorbeeld een voorloper als het gaat om digitalisering. Zo is onze tekenkamer steeds meer bezig met BIM. Al deze vernieuwingen betekenen ook dat het personeel in dezelfde trend moet moderniseren. Dat is eigenlijk de beweging die je nu door het hele bedrijf ziet ontstaan, en dat geeft veel energie. Het is echt mooi om daar aan te mogen sleutelen! Daar heb jij, als Hoofd Transport & Logistiek, ook een aandeel in.”

Ga jij regelmatig samenwerken met de nieuwe Hoofd Transport & Logistiek?
“Ja, wij zullen veel gaan samenwerken. Als Hoofd Transport & Logistiek ben je de link tussen de productie en de klant. Je hebt namelijk dagelijks contact met de uitvoerders op de bouwlocaties. Jij signaleert eventuele knelpunten en maakt dit vervolgens bespreekbaar met mij. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het verloop van de planning, de output van de productie en een stuk advies.”

Hoe ziet het team eruit?
“Je geeft leiding aan een team van 8 medewerkers. Daarbij werkt een deel voor de Belgische markt en het andere deel voor de Nederlandse en de Duitse markt. Binnen dit team staat iedereen voor elkaar klaar. Er heerst een gezellige en hardwerkende sfeer waarbij het enthousiasme groot is! Iedereen zet zich volop in voor de klant. Als Hoofd Transport & Logistiek is het aan jou de taak om ervoor te zorgen dat jouw team op de hoogte is van de processen in de fabriek, en dat het team zich verder gaat ontwikkelen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog bruggen te slaan wat betreft de samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse en Duitse zuil.”

Wat maakt deze functie zo uitdagend?
“Je komt in een omgeving terecht waar je veel naar eigen ideeën vorm kunt geven. Daarin krijg jij, als Hoofd Transport & Logistiek, volop de ruimte. Het wordt dan ook gewaardeerd als je die ruimte neemt en goed aanpakt. Het enthousiaste team waarbij iedereen volop voor de klant gaat maakt het een hele leuke baan!”

Meer weten over de functie van Hoofd Transport & Logistiek bij Xella? Bekijk de vacature of neem gerust contact op.

Meer weten over de functie van Hoofd Transport & Logistiek bij Xella? Bekijk de vacature of neem gerust contact op.