Contact Bel (024) 388 22 99 Vacatures
Menu
Powering
your potential

De organisatie naar een hoger plan tillen

Richard Parren | Plantmanager bij Xella

Richard Parren (47) werkt als Plantmanager bij Xella. Ter versterking van zijn team zijn wij op zoek naar een Manager Zaagfabriek. Richard vertelt ons meer over Xella en over de beschikbare vacature.

Kan je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben 47 jaar en ik heb 2 dochters. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor. Ik vind het fantastisch om in de zomer in de Eiffel rond te rijden en mijn hoofd leeg te maken. Na het voltooien van de studies Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde ben ik bij een producent van wand- en vloertegels in Maastricht terecht gekomen. Daar heb ik 16 jaar gewerkt, de eerste 8 jaar als Productie Engineer en vervolgens 8 jaar als Plantmanager. Ondertussen werk ik sinds 1 december 2017 als Plantmanager bij Xella.”

Hoe vind je het om bij Xella te werken?
“Ik vind Xella een fantastisch bedrijf om voor te werken! Toen ik hier in destijds begon voelde ik me meteen welkom. Je krijgt hier veel ruimte om te ondernemen. Je wordt aangestuurd op hoofdtargets. Als jij samen met jouw team ervoor zorgt dat die hoofdtargets worden gerealiseerd dan kun jij, binnen de bestaande kaders, zelf ondernemen. Ook ben ik gewoon heel trots om voor dit bedrijf te werken. Als je onze producten op de bouwplaats ziet staan dan krijg je toch wel een goed gevoel van binnen!”

Jullie zijn op zoek naar een nieuwe Manager Zaagfabriek. Wat wordt de grootste uitdaging voor hem/haar?
“Je gaat je vooral bezighouden met de volgende 4 kwadranten: veiligheid, processen, medewerkerstevredenheid en kwaliteit. Het is aan jou de taak om de het voortouw te nemen op het gebied van Total Productive Maintenance (TPM). Dat is een echte uitdaging als je energie krijgt van het implementeren van grote veranderprocessen in de organisatie. Daarvoor is het belangrijk dat je ervaring hebt in continu verbeteren. Daarnaast heb jij als Bedrijfsleider een grote voorbeeldfunctie voor de teamleiders. De huidige generatie teamleiders heeft nog weinig ervaring met leidinggeven. Om in deze voorbeeldrol te stappen heb je dus zeker ook ervaring nodig op het gebied van leidinggeven.”

Over welke eigenschappen moet je bezitten om deze uitdaging aan te gaan?
“Creativiteit, ondernemerszin en initiatief durven nemen. Deze competenties heb je onder andere nodig omdat we de afgelopen tijd met uitdagende marktomstandigheden te maken hebben gehad. Waaronder PFAS, de stikstofnorm en het coronavirus. Dat betekent voor deze functie dat je te maken hebt met een ontwikkelvraagstuk. Er zijn veel nieuwe medewerkers geworven en deze moeten samen met de bestaande hierin meegenomen worden en daarin ga jij, als Manager Zaagfabriek, samen met het HR-team een leidende rol nemen. Vanuit jouw ervaring begrijp jij welke competenties nodig zijn om jouw organisatiedeel te laten excelleren en hoe je hierop moet acteren.”

Hoe is de sfeer in de zaagfabriek?
“De medewerkers komen met name uit de lokale omgeving. Daarvan komt zo’n 10% uit de Duitse grensstreek. Het type mens zou ik omschrijven als echte aanpakkers. Ze staan het liefst met de voeten in de klei. Het zijn harde werkers en onderling heerst een gezellig kameraadschap. Iedereen staat voor elkaar klaar en is trots op de fabriek.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die deze functie overweegt?
“Solliciteer vooral als jij een uitdaging zoekt waarbij je de organisatie naar een hoger plan kan tillen. Dat betekent dat je veel energie in de organisatie gaat pompen. Maar in ruil daarvoor krijg jij energie terug omdat de organisatie groeit. Niet alleen wat betreft resultaten en productiviteit, maar ook de groei van de collega’s. Dat is de grootste beloning die je kan krijgen!”

Meer weten over de functie van Manager Zaagfabriek bij Xella? Bekijk de vacature of neem gerust contact op.

Meer weten over de functie van Manager Zaagfabriek bij Xella? Bekijk de vacature of neem gerust contact op.